Suggestiotermi tulee suoraan latinasta ja se tarkoittaa salaisvaikutusta, mieleenjohdatusta. Weitzenhoffer A. M. (1957) on määritellyt käsitteen kattavasti: "Suggestiolla ymmärretään sen antajan
mitä tahansa verbaalista tai nonverbaalista, yksinkertaista tai monimutkaista kommunikaation muotoa, jonka tarkoituksena on saada kohdehenkilö kokemaan asioita tai toimimaan tietyllä tavalla, jota hän ei olisi muuten tuottanut"
Vaikuttaminen voi olla yksinkertaista tai monimutkaista ja se voi tapahtua, joko kohdehenkilön tahdon mukaisesti tai sen vastaisesti.
Suggestioilla vaikutetaan toiseen henkilöön siten, että
hänen ajatuksensa, tunteensa, halunsa ja käyttäytymisensä muuttuvat. Esimerkkinä tällaisista suggestioista voidaan pitää mm. mainoksia, ohjeita sekä selkeitä käskyjä ja pyyntöjä. Suggestiot
voivat olla tahallisia, tahattomia sekä kannustavia tai latistavia. Vastaanotamme niitä koko ajan kaikilla aisteillamme; ympäristöstä, vuorovaikutussuhteista, televisiosta, radiosta, lehdistä, somesta jne.
Tunnistamalla
meissä vaikuttavia suggestioita voimme muuttaa niitä haluamaamme suuntaan.
Suggestioita voi käyttää myös itse itseensä esimerkiksi parantamaan omaa suoritustaan, tällöin puhutaan autosuggestiosta.