Kaija Tikkanen

Missä mennään ja mitä on tullut tehtyä

Terveystieteiden tohtori TtT.

Väittelin Tampereen yliopiston Terveystieteen yksikössä 15 - 20 -vuotiaiden nuorten mielenterveyden edistämisestä toivon näkökulmasta vuonna 2012. Käyn puhumassa Toivosta eripuolilla Suomea.

 

Terveystieteiden opettaja TtM.

Päätyössäni toimin lehtorina, sisältöalueinani ovat mm. hyvinvointi, mielenterveys ja päihteet. Pro Graduni käsitteli huumetaustaisten nuorten käyttämiä keinoja, jotka tukivat heitä pääsemään irti huumeista ja rakentamaan elämäänsä uudelleen (Uef 2004).  

 

Psykiatrian erikoissairaanhoitajana (1984).

Työkokemukseni erilaisten riippuvuuksien, -mielenhäiriöiden ja -sairauksien ennaltaehkäisystä/hoidosta/kuntoutuksesta on karttunut usealta eri sektorilta, mm. olen työskennellyt mielisairaaloissa ja psykiatrian klinikoilla eri puolella Suomea suljetuilla vastaanotto-osastoilla ja avokuntoutusosastoilla, yksilö-, ryhmä-, perhe- ja musiikkiterapiaa hyödyntäen. Lisäksi olen työskennellyt avosektorilla mm. mielenterveysneuvolassa. Esimieskokemusta olen saanut työskenneltyäni apulais- ja osastonhoitajana sekä yöylihoitajana. Lisäksi olen toiminut vanhustyön palvelukeskuksen johtajana. 

 

Työterveyshoitajana (1980).

Vastasin yli 400 henkisen tehtaan työterveyshuollon järjestämisestä ja toteuttamisesta. Lisäksi tein mm. tehtaan työpaikkaselvitykset ja riskienarvioinnin, joiden tavoitteina oli työn ja työpaikan olosuhteiden selvittäminen ja niiden terveydellisten merkityksien arviointi (mm. työpisteiden altisteet, työn fyysinen- ja psykososiaalinen kuormittavuus, työjärjestelyt sekä tapaturma- ja vaaratilanteet). Vastasin myös tehtaan ensiapuvalmiuden järjestämisestä ja ylläpitämisestä.

 

Hypnoosi, suggestio- ja rentoutusvalmentajana (2006).

Olen työskennellyt muun muassa seuraavanlaisten asioiden parissa : jännittäminen (esiintyminen, tenttikammo, sosiaaliset tilanteet, kilpailusuoritukset), traumat, pelot, stressi, (työ)uupumus, unettomuus ja nukahtamisen vaikeudet, itsenäistymiseen liittyvät asiat, itsetunto, elämänhallinta, syömishäiriöt sekä erilaiset riippuvuudet. Lisäksi valmennan henkilökohtaisten mielenhallintaohjelmien tekemiseen, jotka liittyvät esim. urheiluun, rentoutumiseen, riippuvuuksista vapautumisen tukemiseen, pelkojen hallintaan ja itsehypnoosin käyttöön.

 

Ensiapu- ja terveystiedon kouluttajana ETK, SPR.

Olen toiminut Suomen Punaisen Ristin Lapin piirin-, Helsingin ja Uudenmaan piirin- sekä nyt vuodesta 1996 lähtien Savo-Karjan piirin kouluttajana, jossa olen pitänyt myös päivystysensiavun koulutuksia ja -taitojen testaamisia eri paikkakuntien ensiapuryhmille. Ensiapukoulutuksia olen pitänyt vuodesta 1979 lähtien erilaisille kohderyhmille. Vuonna 2012 minut valittiin SPR:n Savo-Karjalan piirin vuoden kouluttajaksi.

 

Liikenneturvan kouluttajana.

uodesta 1998 olen tehnyt liikennetuvallisuustyötä eri kohderyhmien kanssa mm. lapset, nuoret, (ikä)autoilijat (EAK, Ennakoiva ajo) maahanmuuttajat sekä rattijuopumuksesta tuomitut (RISE, Rikosseuraamuslaitos).

 

Vapaa-aikanani olen mm. osallistunut Iisalmen reserviupseerien vuosittain järjestämään Sandells- jotos tapahtumaan rastivastuuhenkilönä. Rastin sisältö on kansalaistaitoja ylläpitävä ja -lisäävä ensiavun näkökulmasta. Reserviupseerit palkitsivat minut pronssisella ansiomerkillä ko. toiminnasta 2008.

 

 

Email:     kt.onmail@gmail.com

gsm         040 505 1872

Blogger:  http://mielenmeri.blogspot.fi/

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

04.05 | 10:26
Etusivu on saanut 62
02.03 | 19:09
Elämä on saanut 38
02.03 | 19:08
Aforismeja on saanut 52
02.03 | 19:08
Aina on mahdollisuus on saanut 58
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS